u

FAQ

Kush do të kujdeset për vizën time?

Partneri i bashkëpunimit dhe partneri i tyre në vendin përkatës të origjinës kujdesen për të gjitha çështjet në lidhje me aplikimin për vizë.

Si është procesi në Shqipëri // Në Kosovë

Pas përfundimit të arsimit tuaj, ju do të filloni trajnimin e gjuhës dhe specializimin e profesionit tuaj. Pastaj ne së bashku do të koordinojmë udhëtimin tuaj në Gjermani.

Cili është procesi i njohjes sime në Gjermani?

Në kampusin tonë (CSPM GmbH) do të jeni të përgatitur për testin e njohurive. Pas periudhës përgatitore (12 javë) ju do të bëni testin e njohurive dhe nëse e kaloni testin do të merrni një certifikatë profesionale gjermane.

Cilat janë shpenzimet për mua?

Nuk ka shpenzimet për ju. Ju vetëm duhet të paguani paratë e xhepit për qëndrimin në Gjermani në kampus vetë.

Ku do punoj?

Ne punojmë sebashku me partnerë të ndryshëm kordinuesë bashkëpunimi në kujdesin infermieror dhe geriatrik në Gjermani. Ju do të njihni punëdhënësin tuaj të ardhshëm paraprakisht gjatë trajnimit të gjuhës në vendin tuaj nëpërmjet video konferencave.

Si janë mësimet në kampus?

Mësimet fillojnë nga e hëna në të premte nga ora 8:30 e mëngjesit deri në 4:30 pasdite. Mësimet ndahen në këto tema kryesore: mësimi i gjuhës, integrimit dhe infermierisë. Ligjeruesit në kampus ofrojnë orë zyre çdo ditë.

Ku është kampusi dhe si banoj atje?

Kampusi ynë ndodhet në Schwäbisch Gmünd. Këtu banoni në një dhomë të vetme të mobiluar. Çdo dhomë ka qasje në WLAN. Klasat janë të vendosura drejtpërdrejt në kampus dhe ushqimet ofrohen gjithashtu atje. Kampusi është afër qendrës në Schwäbisch Gmünd dhe të gjitha dyqanet e rëndësishme për nevojat e përditshme janë brenda distancës në këmbë.

Sa rroga marr pas njohjes?

Paga në Gjermani si infermiere varion nga 2,700 € – 3,500 €.

Sa kohë zgjat njohja?

Njohja në kampusin tonë zgjat tre muaj. Përveç kësaj, ekziston faza e provimit dhe koha deri në lëshimin e certifikatës.

Po sikur të dështoj në testin e aftësisë?

Ju keni mundësinë të bëni testin e njohurive dy herë. Nëse testi i njohurive dështon, ju do të qëndroni në kampus dhe do të merrni mësime. Pastaj ne planifikojmë të përsërisim testin e njohurive. Në përgjithësi, ju do të pranoheni në testin e njohurive nga edukatorët / ligjëruesit tanë nëse ata besojnë se jeni gjuhësisht dhe teknikisht “gati për testin”.

Po sikur të dështoj në testin e gjuhës?

Testi i gjuhës mund të përsëritet disa herë. Edhe këtu, pedagogët vendosin se kur do të pranohen në provimin B2. Nëse testi i gjuhës nuk kalohet, ju do të vazhdoni të merrni mësime ballë për ballë / online. Ne pastaj planifikojmë të përsërisim provimin gjerman.

Cilat detyra merr InJobU?

InJobU, së bashku me partnerët e huaj dhe të brendshëm të bashkëpunimit, merr të gjitha detyrat në vendin tuaj të origjinës dhe në Gjermani që lindin derisa të jeni një specialist i njohur në Gjermani.

Cilat detyra merr CSPM GmbH?

CSPM GmbH merr kualifikimin teknik dhe gjuhësor.

Sa para xhepi më duhen?

Për tre muajt në kampus, do t’ju duhen 500 deri në 1.000 euro para xhepi.